Johnny Depp Kimdir, Hayatı Biyografisi ve Resimleri Hakkında Bilgi

16 0
Sponsorlu Bağlantılar

Etiketler:Johnny Depp Kim, Biyografi, Johnny Depp kaç yaşında yaşı kaçtır, Johnny Depp doğum tarihi,Johnny Depp nereli, Johnny Depp boyu kaç, Johnny Depp hayatı ve yaşamı

Johnny Depp Biyografisi

Gerçek Adı: John Christopher Depp II 
Doğum Yeri: Owensboro, Kentucky 
Doğum Tarihi: 09.06.1963 
Boy : 1.78 m 
Takma Adı : Mr. Stench 
Onu Ünlü Yapan Ne? 21 Jump Street (1987-1990) dizisindeki rolü 
Birliktelikleri: 
Sevgilisi: Vanessa Paradis, aktrist ve şarkıcı, 1972 doğumlu, Haziran 98’den beri birlikteler 
Nişanlısı: Kate Moss, model, Temmuz 95’de nişanlandılar, 1997’de ayrıldılar 
Nişanlısı: Winona Ryder, oyuncu, 93’te ayrıldılar 
Nişanlısı: Jennifer Grey, oyuncu 
Sherilyn Fenn, oyuncu 
Eşi: Lori Allison, 83’te evlendiler, 855’te boşandılar, Nicolas Cage’in eski sevgilisi 

Ailesi: 
Babası: John Christopher Depp, şehir mühendisi 
Annesi: Betty Sue Palmer, hizmetçi 
Kızkardeşi: Christie Dembrowski, personel müdürü 
Kardeşi: Danny, senaryo yazarı 
Kızı: Lily-Rose Melody; annesi, Vanessa Paradis 
Oğlu: Jack Depp; annesi, Vanessa Paradis

Johnny Depp, 9 Haziran 1963’te Owensboro, Kentucky’de doğdu. Florida’da büyüdü ve 15 yaşında bir rock müzisyeni olmak umuduyla okulu bıraktı. The Kids adlı rock grubunda müzik yapmaya başladı ve grubun davulcusunun kız kardeşi Lori Anne Allison ile 20 Aralık,1983’te evlendi.

Los Angeles, California’da eşinin yardımıyla Nicolas Cage ile tanıştı ve ilk filmi A Nightmare On Elm Street’de 1984 yılında oynama şansı buldu. 1985 yılında ise Lori Anne Allison’dan boşandı.

Johnny Depp’in kariyeri için en büyük devrim şüphesiz ki Tim Burton dokunuşudur. Oyuncunun kariyerine altın harflerle yazılmış birçok filmde ünlü yönetmen Tim Burton’un imzası vardır. Burton-Depp ikilisi Amerikan sinema tarihine şimdiden geçmiş, ne yönetmen oyuncudan ne de oyuncu yönetmenden vazgeçebilmiştir.
Ancak oyuncunun bugüne kadar ki doruk noktası Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti filminde olmuş ve bu film sayesinde 2004 yılında Akademi Ödülleri’nde En iyi Erkek Oyuncu ödülüne aday olmuştur.

Şuan Fransız şarkıcı-oyuncu Vanessa Paradis ile birlikte yaşamaktadır, Lîlly-Rose Melody (Doğum, 1999) ve Jack (Doğum, 2002) adlarında iki çocuğa sahiptirler.

Ödüllerinden Bazıları: 

1990: ShoWest: Geleceğin Erkek Yıldızı
1996: London Critics Circle: Yılın Erkek Oyuncusu (Ed Wood)
1998: Honorary César

Eğitim:

- Loft Studio’da(Los Angeles) Peggy Feury ile çalıştı

Filmografi

  • Rum Günlüğü (2008)
  • Karayip Korsanları 3 (2007)
  • Karayip Korsanları 2:Ölü Adamın Sandığı (2006)
  • Corpse Bride (2005)
  • Charlie and the Chocolate Factory (2005)
  • The Libertine (2004)
  • Finding Neverland (2004)
  • And They Lived Happily Ever After (2004)
  • Secret Window (2004)
  • Once Upon a Time in Mexico (2003)
  • Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti (2003)
  • Lost in La Mancha (2002)
  • From Hell (2001)
  • Blow (2001)
  • Chocolat (2000)
  • Before Night Falls (2000)
  • The Man Who Cried (2000)
  • Sleepy Hollow (1999)
  • The Astronaut’s Wife (1999)
  • The Nineth Gate (1999)
  • Fear and Loathing in Las Vegas (1998)
  • The Brave (1997)
  • Donnie Brasco (1997)
  • Nick of Time (1995)
  • Dead Man (1995)
  • Don Juan DeMarco (1995)
  • Ed Wood (1994)
  • What’s Eating Gilbert Grape (1993)
  • Benny&Joon (1993)
  • Arizona Dream (1993)
  • Freddy’s Dead: The Final Nightmare (1991)
  • Edward Scissorhands (1990)
  • Cry-Baby (1990)
  • Platoon (1986)
  • Slow Burn (1986)
  • Private Resort (1985)
  • A Nightmare On Elm Street (1984)

Meraklısına…

  • 1995: Empire dergisinin En Seksi 100 Starı listesinde birinci oldu.
  • Londra’da bir restoranın önünde paparazilerle kavga ettiği için tutuklandı. (Ocak 1997)
  • Empire dergisinin Tüm Zamanların En İyi 100 Film Yıldızı listesine 67. oldu. (1997)
  • People dergsinin En Güzel 50 İnsan listesine girdi. (1996)
  • River Phoenix Depp’in klübü The Viper Room’da öldü.
  • İngiliz grup Oasis’in bir rock albümünde “Fade In-Out” parçasında gitar çaldı.
  • New York’taki dairesine zarar verdiği için tutuklandı. (1994)
  • Winona Ryder ile nişanlandığında koluna Winona Forever yazan bir dövme yaptırdı.Ayrıldıklarında ise dövmeyi lazerle değiştirerek “Wino Forever” yaptı.
  • The Kids grubunda gitar çaldı.
  • Şu sıralar “P” adındaki bir grupta çalıyor.
  • Los Angeles’taki The Viper Room klübünün sahibi.




Edward Scissorhands
Hikaye rengarenk Amerikan banliyösüne geniş bir tepeden bakan metruk fakat süslü bir konakta yaşayan bayan Peg Boggs ve Edward adındaki utangaç ve garip bir çocuk etrafında örülür. Klasik Amerikan ailesi kültürünü temsil eden bayan Peg’in gözlerinden, ellerine makaslar adapte etmiş bir gencin (Johnny Depp) görünümü anlatılır. Dünya çapında 56 milyon dolarlık hasılata ulaşan yapım, eleştirmenler tarafından Burton’ın en kişisel filmi olarak değerlendirilmektedir.

Bu sayfada Johnny Depp isimli şahsın biyografik bilgileri yer almaktadır. Bu bilgilere internetten ulaşılmıştır. Eğer söz konusu kişinin hayatı hakkında yanlış veya eksik bir bilgi olduğunu düşünüyorsanız yorum yaparak bunu bize bildiriniz. En kısa sürede gerekli düzeltme tarafımızca yapılacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum Yapılmamış --> "Johnny Depp Kimdir, Hayatı Biyografisi ve Resimleri Hakkında Bilgi"

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *