25.07.2014

    Liseler Arası Bilgi Yarışması Soruları 2011-2012

    Sponsorlu Bağlantılar

    Liselerarası bilgi yarışması soruları

    2011-2012 Liselerarası bilgi yarışması sorularını BURADAN İndirebilirsiniz.

    Liselerarası Bilgi Yarışması Soruları ve Cevapları

    Bu gün Tunceli merkezde yapılan ve 10 lisenin katıldığı Liselerarası Bilgi- Kültür Yarışmasında 12 asıl 5 yedek soru soruldu. İşte yarışmada sorulan 17 soru ve cevapları:
    1.“Orhun yazıtları” bugün hangi ülkenin sınırları içerisindedir.

    Cevap:  MOĞOLİSTAN

    2. “16 yüzyılın önde gelen Divan şairlerindendir. Devrinde kendisine Sultanü’ş-Şuara (Şairlerin Sultanı) denilmektedir. Kanuni Sultan Süleyman’ın ölümü üzerine yazdığı  “Kanuni Mersiyesi” ile ün yapmıştır. Şairin en önemli eseri Divan’ı dır.”

    Yukarıdaki paragrafta tanıtılan divan şairi kimdir.

    Cevap: BAKİ

    3. 48 metre, 54 metre ve 72 metre uzunluğundaki üç demir çubuk eşit uzunlukta kesilecektir. Her kesim için 7 TL ücret ödendiğine göre, bu işlem en ucuz kaç TL’ye yapılır.

    Cevap: 182 TL

    4. 3 ile tam bölünebilen iki basamaklı iki farklı doğal sayının toplamı kaç farklı değer  alır?

    Cevap: 57

    5. Tunceli’de en uzun gündüzün yaşandığı tarih hangisidir.?

    Cevap: (21 Haziran)

    6. Metal cetvelle, sabit boyda bir tahtanın uzunluğu -10 Santigrat, 0 santigrat, 10 santigrat  sıcaklıklarında ayrı ayrı ölçülünce görünen değerler X1, X2, X3 oluyor. X, X2, X3 değerleri arasındaki büyüklük ilişkisi nasıl olur?

    Cevap: (X1>X2>X3)

    7. 29X+3 katyonu ile 55Y-4 anyonu izoelektronik olduğuna göre Y’nin nötron sayısı kaçtır?

    Cevap: NÖTRON SAYISI: -33

    8. Doğumdan itibaren canlının hayatı boyunca hiç büyümeden kalan, vücudun en küçük kemikleri nerde bulunur?

    Cevap:  KULAK

    9.Mantık biliminin kurucusu ve Büyük İskender’in hocalığını yapmış filozof kimdir?

    CEVAP: ARİSTOTELES (ARİSTO)

    10. Osmanlı Devletinde İlk Kapitülasyonlar hangi Avrupa ülkesine verilmiştir?

    Cevap: FRANSA

    11. Nisan 2009 itibarı ile NATO Genel Sekreteri Hangi Ülkenin Başbakanıdır?

    Cevap: DANİMARKA

    12. Nobel  Edebiyat Ödülünü ilk alan romancımız kimdir?

                                                    Cevap: Orhan PAMUK

                                   

                                             YEDEK SORULAR

      1. “Tanzimat Edebiyatının önde gelen isimlerinden biridir. Edebiyatımızın ilk tarihi romanı kendisine aittir. Ayrıca “İntibah”adlı bir romanı daha vardır. Romantizm akımından etkilenmiştir.

    Yukarıdaki paragrafta tanıtılan `Vatan Şairi Tanzimat sanatçısı kimdir?

                                                                       Cevap: Namık KEMAL

    1. 2. Yıllık enflasyonun % 50 olduğu bir ülkede maaşına bir yıl içinde % 80 zam alan bir memurun alım gücü yüzde kaç artmıştır?

                                                                         Cevap: 20

    1. 3. Başlangıç meridyeninde yerel saat 12.00 iken aynı anda Türkiye’nin en doğusunda yerel saat kaç olur?

                                                                         Cevap: 15.00

    4. Bir gök dürbününde bir çukur ayna kullanılarak bir yıldızın görüntüsü fotoğraf filmi üzerine düşürülmek isteniyor. Fotoğraf filmi çukur aynanın neresine konulmalıdır?

                                                              Cevap: ODAĞINA (F)

    1. 5. Atlas Okyanusu ile Akdeniz’i birbirine bağlayan boğazın adı nedir?

                                                                        Cevap: CEBELİTARIK

    Liseler Arası Bilgi Yarışması Soruları (Tüm Derslerden 300-400 Adet) İndir

    Soruları indirmek için tıklayınız

    Alternatif indirme linki için tıklayınız.

    Okullar Arası Bilgi Yarışması Soruları

    Sorular dosyasını indirmek için tıklayınız.

     

    Sponsorlu Bağlantılar

    Konferans nedir, nasıl yapılır, özellikleri nelerdir

    Sağlık Meslek Liselerinde Takdir Teşekkür Kaç Puanla Alınır, Nasıl Hesaplanır, Almak İçin Şartlar Nedir

    Bu sayfadaki "Liseler Arası Bilgi Yarışması Soruları 2011-2012" konusuyla ilgili fikrinizi merak ediyoruz? Tespit ettiğiniz hata ve eksiklikleri bize yazın! Eleştirileriniz de en az övgüleriniz kadar bizim için değerlidir.

    Yorum Yapın

    E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Current day month ye@r *